Presisering: Jeg ser meg nødt til å komme med en presisering i anledning dette innlegget. Jeg er blitt oppmerksom på at noen jeg har stor respekt for har blitt såret av innholdet, da de forstår det slik at jeg kritiserer hele deres organisasjon/menighet/trossamfunn for å ikke være bibelske i sin forkynnelse. Det har ikke vært min intensjon i det hele tatt. Det er jeg oppriktig lei meg for! Når enkelte organisasjoner/menigheter som feks Nor-misjon, Ungdom I Oppdrag m.fl blir nevnt av meg eller av artikkelforfatter er ikke det for å henge dem ut som «ikke-bibelske». Det som artikkelen tar for seg er de strømningene som enkelte forkynnere, lærere og forsamlinger henter inspirasjon fra (som feks Bethel Church) og hvorfor disse strømningene er så farlige. Dette er er kun ment som en kjærlig advarsel mot strømninger som tar fokuset bort fra Jesus og fokuserer mer på mennesket og det åndelige. Mennesket og manifestasjoner/opplevelser får hovedfokus. Den Hellige Ånd vies mer oppmerksomhet enn Jesus. Den Hellige Ånd der ikke opptatt av seg selv. Hans oppgave er å peke på Jesus!

Selv om jeg vet at flere personer i organisasjoner og forsamlinger henter inspirasjon fra disse ekstremkarismatiske miljøene betyr ikke det, etter min personlige mening, at disse organisasjonene og forsamlingene må advares mot. Ja, jeg er spesielt skeptisk til at Imi-kirken i Stavanger har et så nært forhold til Bethel Church. Det betyr ikke at jeg har et anstrengt forhold til Nor-misjon. Jeg støtter som oftest opp når Nor-misjon har et arrangement på hjemstedet mitt. Det hender også at jeg går på møter i Misjonskirken på hjemstedet mitt. Denne forsamlingen setter jeg umåtelig stor pris på. Jeg har også deltatt med sang i Salem Kristiansand for ikke så lenge siden. Ungdom I Oppdrag har jeg også alltid vært glad i. De har et flott misjonssenter/Bibelskole (Skjærgårdsheimen) på hjemstedet mitt Flekkerøy. Flere av mine venner og familie har gått på Bibelskole der. Jeg fikk tidlig interesse for Ungdom I Oppdrag, eller Youth With A Mission som de heter internasjonalt, da jeg leste et par bøker av deres grunnlegger Loren Cunningham og hvordan det hele startet. Jeg vil si at denne organisasjonen gjør et kjempeviktig arbeid for å bringe evangeliet om Jesus og kristen nestekjærlighet ut til en verden som trenger det. Mange mennesker som har hatt eller har tilknytning til Skjærgårdsheimen har vært og er fortsatt en berikelse for vårt lille lokalsamfunn! Så selv om noen av de strømningene som jeg advarer mot har fått innpass i UiO/YWAM så betyr det absolutt ikke det at det skal advares mot denne organisasjonen. Disse strømningene det tales om er en trussel for alle kristne miljøer. Min bønn er at vi skal heie hverandre gode, løfte Navnet Jesus høyt og hjelpe en verden som trenger oss troende. La oss sammen hjelpe hverandre til å stå imot alle strømninger som setter Jesus i skyggen og som ikke samstemmer med Guds Ord, Bibelen. Vi trenger å bli rettledet og korrigert, ikke minst jeg!

Håper oppriktig at denne presiseringen oppklarer en misforståelse som jeg er veldig lei meg for har oppstått!

Med ydmykhet Richard Tørressen (23.05.19)

 

Hør den sjokkerende historien om Bethel Church fra avhopperen Lindsay Davies. En historie som bli hørt!

Lindsay Davis, en tidligere bibelskoleelev ved Bethel School of Supernatral Ministry, fikk sett filmen American Gospel – Christ Alone og Gud brukte denne dokumentarfilmen på en aller nådigst måte til å åpne øynene hennes slik at hun fikk se det sanne evangeliet. Lindsay Davis ble nylig kastet ut av BSSM fordi hun i all offentlighet gikk i rette med læren og praksisen til Bethel Church på sosiale medier. Sjekk ut hennes sterke vitnesbyrd etter at hun fikk sett filmen: Lindsay Davis’ vitnesbyrd

Lindsay Davis har virkelig fått en nådegave til å avsløre menigheter og forkynnere av NAR-bevegelsen og velstandsevangeliet.

Nylig var Lindsay Davies i studio og ble intervjuet av skaperne bak Apologia Studios,som en del av deres populære programserie «Cultish». Over to episoder av «Cultish» intervjuer Jeff Durbin og Jeremiah Roberts henne om tiden hun var i Bethel Church. Denne historien er sjokkerende på så mange måter og den MÅ bli hørt!

Det er så utrolig viktig å prøve slike ekstreme menigheter, selvutnevnte apostler og deres lære på Bibelen. Det er rett og slett en plikt vi kristne har. Jesus befalte oss rett ut, ikke en oppfordring, men en befaling: «Se til at ingen fører dere vill!» (Matteus 24:4)

Derfor skal vi lære av jødene i Berøa: «Så snart det ble natt, sendte brødrene Paulus og Silas til Berøa. Da de var kommet dit, gikk de til jødenes synagoge. Jødene der hadde et edlere sinnelag enn de i Tessalonika, og de tok imot Ordet med all velvilje og gransket skriftene daglig for å se om alt stemte.» (Apostlenes Gjerninger‬ ‭17:10-11)‬ ‭

Se denne sjokkerende og overbevisende historien til Lindsay Davies som hoppet av fra Bethel Church:

Del 1

Del 2

 


 

Bethel2

Kan noe være feil med Bethel Church, Redding? De har jo så fantastisk lovsang! Mange tegn og under skjer! La oss se nærmere på:

 • Turer til himmelen via guidet hypnose. 
 • Turer til graver for å suge til seg salvelsen fra de døde.
 • Oppfordring til holy yoga. 
 • Fokus på gullstøv, fjær og engleåpenbaringer.
 • Earthing og mye mer…

 

«Toronto-vekkelsen»

Dette nye ble kjent i Norge først på 90-tallet da denne «utøselsen» nådde Toronto Airport Christian Fellowship i Canada, med pastorene John og Carol Arnott.  Det ble i media kjent som «lattervekkelsen». Denne menigheten har nå skiftet navn til «Catch The Fire».

Flere norske pastorer og menighetsledere reiste dit for å få del i «inspirasjonen» og den nye «utøselsen». Blant de amerikanske pastorene som også dro dit, var Bill Johnson fra Bethel Church, på den tid en tradisjonell AG-pinsemenighet på ca. 2000 medlemmer. Mange av de kristne lederne dro hjem til hver sine land og menigheter med en ny erfaring som de ville dele. De kalte den for «salvelsen» eller «berøringen». Nå skulle endetidens store vekkelse starte. «Salvelsen», med overnaturlige tegn og under, skulle fylle menigheter og enkeltmennesker med kraft og lys.

Gjennom «the Toronto-blessing» møttes to pastorer fra svært ulike bakgrunner, Martin Cave fra IMI og Bill Johnson fra Bethel. De fikk begge et møte med «salvelsen» og «berøringen». Gikk begge videre med felles erfaring og visjon.  De ville ri på «den tredje bølge». Vi vil videre se på litt av Bethel Church sitt særpreg. De er en brikke i en større bevegelse, men samtidig en av ledestjernene internasjonalt sett.

Hvilken Kristus forkynner Bill Johnson? Hva tenkes om menneskelivet og tjenesten? Hørt om «Fire tunell» og «Healing rooms»?

Åpen dør til Norge

Størst fokus på «Bethel-teologien» her i Norge finner vi i Normisjon ved IMI-kirken i Rogaland. Det synes å være er en tett utveksling av idegrunnlag, teologi og erfaring gjennom talere, konferanser («Åpen himmel»), reiser både ved menighet og Acta Bibelskole. Ungdomskonferansen Impuls er nevnt i artikkelen fra Strek. En tidligere arrangert studentkonferanse ved samme navn som Eric og Bill Johnsons bok: «Momentum». Bethel-church og Bill Johnson synes å være modellen som er IMI-kirkens hovedinspirasjon, både i profil, forkynnelse og aktiviteter.

Dette er utrolig skremmende å vite at denne villfarelsen som Bethel Church står for er en inspirasjonskilde til en menighet som ligger inn under «trygge» Normisjon!

Les mye mer om Bethel Church og NAR-bevegelsen her: https://bibelogtro.wordpress.com/2016/11/29/new-apostolic-reformation-nar-falsk-laere-som-sniker-seg-inn-i-vare-menigheter/

Sjekk ut en av denne menigheten og bevegelsens største forførere: https://bibelogtro.wordpress.com/2019/05/08/heidi-baker-en-falsk-og-farlig-forkynner/

Følgende er hentet fra nettstedet Vær Våken:

FAKTA OM NEW AGE OG DENS MÅL MED KRISTENHETEN

New Age sniker seg sakte, men sikkert inn i kristne menigheter. Ord, uttrykk og hva som formidles kjenner vi ikke til og blir derfor fort tatt på sengen når dette blir servert i menigheten.

Alice Bailey sa: «New Age agenter kommer til å infiltrere den kristne menighet, forandre og påvirke budskapet, slik at menigheten blir et instrument for den Universelle Menighet (enhetskirke) i det 21. århundret». Alice Bailey regnes av mange innen New Age som en av de viktigste og mest innflytelsesrike tenkerne innen åndelig og okkult filosofi i det 20. århundre. Det sies at hun fikk direkte ledelse fra den åndelige verden.

Et annet kjent utsagn fra Alice Bailey: «Jeg ser frem til tiden da den kristne menighet kommer til å omfavne New Age sitt konsept om opplysning og selvrealisering».

Sjekk ut: https://bibelogtro.wordpress.com/2018/09/15/ordet-eller-opplevelser-har-vi-kjaerlighet-til-sannheten/

Bethel3
Når hun snakker om the great One kan vi vite at det ikke er Jesus hun snakker om, men antikrist.

EN NÆRMERE TITT PÅ BILL JOHNSON

På bakgrunn av dette kan det være sunt og ta en nærmere titt på Bill Johnson og Bethel Church i Redding i California. Bethel Church har blitt en populær kirke de siste årene. Bill Johnson er pastor sammen med sin kone Brenda (Beni), og i 1998 ble også The Bethel School of Supernatural Ministry grunnlagt av kirken. Å be vekkelsesilden tilbake høres fantastisk ut og er noe vi alle vil ha mer av. Men på tross av mirakler, herlig lovsang og sikkert mennesker som møter Gud må vi tørre og se nærmere på mannen og læren – siden Bibelen innstendig ber oss om å vokte oss for falske lærere i den siste tid.

BESØKER AVDØDE GUDSMENNS GRAVSTEDER
Nedenfor kan du se Bill Johnson’s kone, Beni, ligge på en gravsten for å suge/ta til seg ‘salvelsen’ fra den døde (bilde tatt fra hennes instagram). Det er viktig å være klar over at dette er vanlig praksis for en satanist/okkult person.

Bethel4

«Skal ikke et folk søke til sin Gud? Skal en søke til de døde på vegne av de levende?» (Jesaja 8:19)

«Hver den som ute på marken rører ved en som er drept, eller ved et annet lik eller ved et menneskeben eller ved en grav, skal være uren i sju dager.» (4 Mos 19:16)

HOLY YOGA
På pastorskonen sin instagram-konto finner du denne posten der Beni forteller at hun gjør Holy Yoga. Bibelen sier at vi skal meditere og grunne på Guds Ord, men Østens former for meditasjon bør vi ikke ha noe med å gjøre. Kristne som tidligere har vært med i det okkulte, er veldig klare på dette. Tre gode eksempler er Annie Schaug, Johanna Michaelsen og Warren Smith. De har skrevet gode bøker om emnet. Bla. ‘Åndelig og helt normal’, ‘The beautiful side of evil’ og ‘False Christ coming. Does anybody care?’

«For Du har forkastet Ditt folk, Jakobs hus, fordi de er fylt av det som kommer fra Østen og tyder tegn slik som filisterne, og de har fellesskap med de fremmedes barn.» (Jesaja 2:6)

Sjekk ut: https://bibelogtro.wordpress.com/2018/03/12/yoga-er-hinduisme-og-hinduisme-er-yoga/

Bethel5

THE PHYSICS OF HEAVEN
Pastor Beni anbefaler boken ‘The Physics of Heaven’:

Bethel6

Denne bokanbefalingen står på shop.ibethel.org:

«Read what some of the most beloved leaders in the Christian charismatic movement have to say as they explore the mysteries of God hidden in sound, light, vibrations, frequencies, energy, and quantum physics and they share their insights into how God may use these different expressions of creation to usher us into the fullness of Pentecost.»

Disse uttykkene brukes ofte i New Age, magi og okkultisme.

ANDRE BOKTITLER FRA BETHELS NETTBUTIKK
Hvis du har litt kunnskap om New Age vil disse andre boktitlene, også funnet på Bethels nettbutikk, få nakkehårene til å reise seg:

 • Understand your dreams now
 • The school of the Seers
 • Hearing God through biblical meditation
 • Coming into alignment
 • Manifesting your spirit
 • Activating your dream language
 • Healing energy:Whose is it?
 • Soaking 101
 • What if you joined your dreams with the most amazing God
 • The Panoramic Seer
 • The Physics of Heaven
 • Earthing
 • Encounter – an activation of your spirit (cd)
 • Brave New World (cd)

BER OM ENGLEÅPENBARINGER
På Bethel Church sin hjemmeside kan du finne en liste over bønner de ber under offeret. Her siterer jeg noen setninger:

As we pray for todays offer we are believing you for: Dreams and Visions, Angelic visitations, declarations, visitations, and Divine Manifestations. We ask for the release of angelic activity, supernatural power, signs and wonders.

«Han vil befale sine engler…» (Lukas 4:10)

104 ganger står det om engleåpenbaringer i Bibelen. Og ingen av disse gangene står det at noen på eget initiativ har bedt om denne opplevelsen. Hver gang var det på Guds initiativ. Derimot kan Guds engler åpenbare seg for å hjelpe oss som svar på bønn.

PASTORSKONE BENI VEKKER OPP ENGLER
På sin blogg har Beni et innlegg om en gang de var ute og kjørte bil. Hun kjente plutselig veldig angelisk aktivitet. Hun stoppet bilen, gikk ut og begynte å rope wakey, wakey.

«One morning as we were driving up over Tehachapi Pass and coming down into the Mojave Desert, I began to feel angels. The closer we got, the stronger the impression felt. I could see them everywhere! Whenever there are angels present, I get very animated and excited, knowing that God is up to something big. I announced this to the group and said, «We have got to stop! We have to stop somewhere.» We found an exit, took it and drove into this little town. We didn’t really know what to do or where to go. We just knew that something was going on and we needed to find out what. As we drove around a corner I said, «I think that we are going to wake up some angels here.» No sooner had I said that than we drove past a hotel to our left and, no joke, the name of the store was Mariah Country Inn. When I saw that sign, we immediately remembered the wakey wakey story from Wales. We knew we were to turn around, get out of the RV and wake up the angels. I wish I could convey to you the energy and the quickness of how God was working. We jumped out of the RV, I blew the shofar and rang the bell, and we yelled «WAKEY WAKEY.» We got back into the RV and drove off. As we drove off, hilarious laughter broke out! We were stunned at the speed at which this all took place and were spinning from the adventure and the angelic activity. What in the world had just happened?! Heaven collided with earth. Woo hoo!!»

FJÆR SOM FALLER FRA HIMMELEN
«for ca. 14 år siden begynte fjærene og vise seg i møter, så begynte de å falle i hjemmene våre, i restauranter osv…» (sitat Bill Johnson)

Fjær som faller fra himmelen i likhet med gullstøv finner man ingen steder i Bibelen. Men i New Age derimot har jeg flere ganger hørt om lignende hendelser. Hva er det prinsesse Märtha Louise og hennes engleskole til stadighet snakket om i media? Jo, nettopp englefjær og gullstøv. Märthas engler og Bill Johnsons engler er de samme, men disse englene er IKKE Bibelens engler.

«Men Ånden sier med klare ord at i kommende tider skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder og demoners lærdommer. Det skjer ved hykleri av falske lærere, som er brennemerket i sin egen samvittighet.» (1 Tim 4:1-2)

«For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, ettersom det klør i øret på dem.» (2 Tim 4.3:4)

«Dette er ikke noen å undre seg over, for Satan selv skaper seg om til en lysets engel.» (2 Kor 11:14)

ERIC JOHNSON – BILL JOHNSONS SØNN – MOTTAR KALL GJENNOM HÅNDLESING

PASTORSKONE BENI BRUKER STEMMEGAFFEL SOM EN PROFETISK AKT
Verdt å merke seg at dette er veldig vanlig i New Age terapi og har ingenting med kristendom å gjøre.

SOZO PRAYER
Bethel Church driver en praksis for indre legedom som kalles Sozo. Under basics i nettbutikken deres kan du kjøpe flere bøker om emnet. Anbefaler å besøke disse linkene for mer info om Sozo:

http://www.womenofgrace.com/blog/p=23302

http://www.sozogateway.org/docs/typicalsozosession.pdf

Hvorfor klapper vi i Sozo? I det vi river ned en ‘vegg’ eller stenger en ‘dør’, klapper Sozo-teamet hardt i hendene. Japanske hjerne-vitenskapsmann Aiko Horman oppdaget at klapping bryter muren av hjernebølger mellom ånd og forstand, idet vi dreper en løgn.

EARTHING
En annen bok som pastorskone Beni anbefaler på sin blogg: «Reconnecting with the Earth upholds the electrical stability of our bodies and serves as a foundation for vitality, health and healing.» Definitivt en New Age bok!

Bethel7

BARNEPASTOREN I BETHEL TAR MED BARNA PÅ TUR TIL HIMMELEN VIA GUIDET HYPNOSE
«Of course we take our children to heaven!!! And people who know how to do heaven things take them to heaven??? They are called tour guides.»

Se video fra 8.15. Alt før på videoen er ‘nogenlunde’ greit, men fra 8.15 bør hver og en bli rystet:

Vær klar over at i New Age og okkultisme er det vanlig med – ‘ut av kroppen’ opplevelser. Og å bevisst ta med seg barn til Himmelen, er noe man instinktivt burde reagere på. Til og med i Bibelen er det ikke mange som opplevde å se Himmelen, og merk – det var på Guds initiativ.

SÅ HVA ER EGENTLIG ‘NEW AGE’?
Betydningen ligger i selve begrepet. Del av deres teologi er å bringe Himmelen til jorden – forvandle jorden til et paradis. ‘As above so below’ er nøkkelordet for New Age. De ønsker å skape en ny tidsalder, et nytt millennium hvor vi skal leve i fred og kjærlighet med hverandre, med én universal religion. Mennesket får en høyere bevissthet hvor de vil forstå at de er guder.

VÅRT ANSVAR
«Si oss når skal dette skje og hva skal være tegnet på ditt komme, og på verdens ende? Jesus svarte og sa til dem: Se til at ingen forfører dere!» (Matt 24:3-4)

At vi lever i den siste tid er det ingen tvil om. Hvordan kommer forførelsen? Antagelig fra hold vi ikke forventer. Det ekte blandet med det falske. SÅ PRØV ALT OG SE TIL at ingen forfører deg – for alt overnaturlig, alle mirakler, all befrielse, all helbredelse, alle profeter og tjenester i denne tid – er ikke fra vår Gud.

Må Gud hjelpe oss, lære oss, vekke oss, lede oss og tale til oss i denne spesielle tid. Bibelen, Guds Ord, er viktigere å bruke enn noen gang før!

Reklame