Øygospel er en tverrkirkelig og tverrkulturell musikkfestival med ungdom som målgruppe. Festivalen arrangeres hvert år i mai på Flekkerøy, som ligger ca. ei mil utenfor Kristiansand, og har en sterk tradisjon som strekker seg tilbake til 1984. Festivalen lå brakk fra 1996-2002 og har siden da vokst seg stadig større. Øygospel har med årene blitt godt kjent på Sørlandet, og ellers i landet. Vi får gode tilbakemeldinger fra artister på at vi holder høy kvalitet, og at de gjerne vil komme tilbake. I hovedsak er Øygospel en ungdomsfestival, med fokus på aldersgruppen 13-25. Men vi ønsker også å favne alle aldersgrupper i nærmiljøet og på Sørlandet med egne familiearrangementer. De siste årene har vi hatt 5-6000 besøkende.

Festivalen blir kun drevet på frivillig basis. I spissen står et eget festivalstyre som trekker i trådene, men vi hadde aldri klart å arrangere Øygospel uten en kraftig dugnadsinnsats. I gjennomsnitt er det godt over 200 frivillige som deltar med forskjellig arbeid under festvalen. Stor takk til alle medhjelpere samt sponsorer, uten dere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre Øygospel.

Øygospel 1

Øygospels historie
Flekkerøy Gospel ble arrangert første gang i 1984. Det ble den gang arrangert av Ungdomskoret på Flekkerøy, og beholdt navnet Flekkerøy Gospel frem til 1996. Da ble arrangementet lagt på hylla for en stund, men i 2002 ble det på nytt liv i tradisjonene. Dette var altså starten på Øygospel. Festivalen ble i begynnelsen avholdt i Flekkerøy kirke, men festivalen vokste seg for stor for lokalene og ble dermed flyttet til Flekkerøy Idrettshall i 2009.

Gjennom årene har flere kjente artister gjestet Øygospel. Festivalen har blant andre blitt besøkt av artister som: Plantershakers, Leeland, Ryan Kondo(International House of Prayer) og LZ7. Samt en rekke andre kjente kristne artister, kor, talere og dansegrupper fra inn og utland.

Festivalen har opplevd en veldig vekst siden den først på startet i 2002. Sponsorene er fordoblet, maten er mangedoblet og artistene er større. Vår drøm er at Øygospel skal bli større og nå enda flere mennesker for hvert år som går, samtidig som vi ønsker at alle skal være velkomne, akkurat som du er, at du kan føle deg hjemme, skaffe nye vennskap, og ikke minst bli møtt av kjærlig Gud med frelse for hver enkelt. Siden 2015 har vi også klart å oppnå nye høyder takket være våre gode sponsorer å kjøre videre med GRATIS inngang slik at ikke økonomi skal være noen hindring i å delta på festivalen.

Sjekk ut: Øygospel