Mange troende i dag omtaler Sion og Jerusalem som navnet på byen, men slik er det ikke. Sion er Davidsbyen, og er et område inne i Jerusalem.

 

I Århundrer har millioner av mennesker anerkjent Tempelhøyden – ved Klippemoskeen – som den opprinnelige plasseringen av Det Hellige Guds Tempel som ble bygget av kong Salomo og det andre tempelet som ble ødelagt av romerne i år 70 e.Kr. Mange pilegrimsreiser er blitt gjort til dette stedet av kristne, jøder og muslimer, for å se dette hellige stedet. Klagemuren, som blir regnet som den siste gjenstående rest av Israels andre tempel, er et sted hvor mange utfører sine daglige bønner, og der folk har forventninger og ønsker om at dette oldtidstemplet igjen skal bli reist i all sin prakt. Men, ved å studere Bibelen nøye og ved å ta den på ordet kommer det tydelig frem at dette ikke er den rette lokasjonen til der Guds tempel var plassert. Den sanne plasseringen finner vi i Skriften og denne artikkelen vil klargjøre denne påstanden og vise hvordan kunnskapen om plasseringen forsvant i antikken.

Les denne interessante og opplysende Bibelundervisningen her:

Hemmeligheten om det tapte tempelet – Den virkelige plasseringen til Salomos tempel er avslørt


Se også denne flotte dokumentaren, som tar oss med til tempelets virkelige plassering, laget av Robert Cornuke fra Koinonia House:

Vil også på det varmeste anbefale boken På jakt etter Salomos tempel: Nye oppdagelser som viser hvor tempelet egentlig lå av Robert Cornuke

Salomos Tempel

Robert Cornuke sender sjokkbølger gjennom den jødiske, muslimske og kristne verden med sine nye oppdagelser. Hva om tempelhøyden i Jerusalem ikke er stedet der Salomos og Herodes templer lå? Hva om steinene i Klagemuren ikke er der tradisjonen tilsier? I denne originale og spennende boken hevder forfatteren med støtte fra arkeologiske utgravninger og Bibelens ord at tempelets virkelige beliggenhet ikke er der tradisjonen lærer oss. Boken er uunnværlig for alle som ønsker å se Israel og Midtøsten i Bibelens profetiske lys.

«Ingen tomt i verden er vel så omstridt og ettertraktet som akkurat Tempelhøyden. Folk har slåss om den i utallige kriger i 3000 år. Muligens har mer blod blitt utøst her i kampen om eierskap og kontroll av den tradisjonelle Tempelhøyden, enn noe annet sted på kloden. Men jeg og noen andre tror faktisk at tempelet aldri lå der. Dessverre har legenden som plasserer den der fått stå uimotsagt så lenge at tradisjonen liksom har forseglet sannheten i en bortglemt grav»Robert Cornuke.


Det kristne rockebandet Petra (klippen) gav ut en fantastisk vakker sang i 1982 som passer perfekt inn i denne undervisningen. Sangen heter Road to Zion og er basert på Salme 84:2-8

Hvor elskelige dine boliger er, Herre Sebaot! 

Jeg lengtet, ja, fortærtes av lengsel etter Herrens forgårder. Nå jubler hjerte og kropp mot den levende Gud. 

Spurven har funnet et hjem, svalen har fått seg et rede hvor den kan legge sine unger, ved dine altere, Herre Sebaot, min konge og min Gud. 

Salige er de som bor i ditt hus, de skal alltid love deg. 

Salige er de som har sin styrke i deg, de som lengter etter å dra opp til tempelet. 

Når de drar gjennom baka-trærnes dal, gjør de den til et kildevell, og høstregnet legger sin velsignelse over den. 

De går fra kraft til kraft, de trer fram for Gud på Sion.

Her kan dere høre Petras sang Road to Zion:

Her er hele teksten til Road to Zion:

There is a way that leads to life
The few that find it never die
Past mountain peaks graced white with snow
The way grows brighter as it goes

There is a road inside of you
Inside of me there is one too
No stumbling pilgrim in the dark
The road to Zion’s in your heart
The road to Zion’s in your heart

The river runs beside the road
Its waters living as they flow
In liquid voice the water calls
On thirsty knees the pilgrim falls

Sometimes a shadow dark and cold
Lays like a mist across the road
But be encouraged by the sight
Where there’s a shadow, there’s a light

Sometimes it’s good to look back down
We’ve come so far – we’ve gained such ground
But joy is not in where we’ve been
Joy is who’s waiting at the end


Jeg vil også anbefale artikkelen Vil templet bli gjenoppbygd i Jerusalem? som jeg har postet tidligere, selv om den feilaktig tar høyde for at Guds Hellige Tempel var plassert der Klippemoskeen står, på det stedet vi idag feilaktig kaller Tempelhøyden, og ikke i Davidsbyen.

I tillegg vil jeg anbefale å lese ACTA PILATI – ET BREV FRA PONTIUS PILATUS