Vi er veldig mange som gratulerer Israel med 70-års jubiléet. Også i Norge!

14. mai var det 70 år siden Israel gjenoppsto som selvstendig stat. Riktignok svært forsinket i forhold til alle de arabiske landene som ble opprettet i kjølvannet av 1. verdenskrig på grunnlag av nøyaktig samme folkerett. Israel var allerede okkupert av romerne på Jesu tid. Krigerske stormakter har i ettertid skiftet på å okkupere Israel opp gjennom århundrene. Jødene ble spredd utover i hele verden, men likevel har det hele tiden vært et jødisk nærvær hjemme i Israel. Mirakelfolket har ikke bare vært fordrevet en gang, men faktisk to ganger. Og i 1948 fikk de endelig sin frihet og selvstyre tilbake igjen i sitt eget opprinnelige og historiske land.

Les videre dette innlegget publisert i avisen NorgeIdag 10.07.2018 av Knut Stokke, Sæbø:

Gjennom hele mitt livsløp har Israel vært det viktigste synlige gudsbeviset for alle mennesker. En slik konklusjon er uløselig knyttet til bibelkunnskap siden det handler om profetier og Bibelens Gud. Dessverre er riksdekkende medier blinde for slikt!

På 1930-tallet smilte jødene da Hitler og nazistene brølte: «Død over jødene!» Som velintegrerte og nyttige borgere over hele Europa, tolket jødene truslene om jødeutrydding som metaforer og språklige overdrivelser. De ville simpelthen ikke tro det de hørte.

Etter Holocaust tar jødene de gamle utsagnene på det ytterste alvor, og er klare til å forsvare seg. Siden 1948 har alle jøder som føler på utrygghet, et sted å reise til. Et sted der de er velkomne: Israel! Så når franskmenn i vår tid blir drept bare fordi de er jøder, flytter noen tusen andre franskmenn hjem til Israel. Når Iran til stadighet truer Israel med krig og utslettelse, tar Israel ordene på fullt alvor og er klare til å forsvare seg og sine. Lærebøkene i palestina-arabiske skoler forkynner hat og hyller drap på jøder, og barne-TV i PA-områdene gjør det samme. Riktignok foregår det på arabisk. Men jødene i Israel kan lese og skrive arabisk. Og de tar utsagnene helt bokstavlig. De tar aldri mer sjansen på å ignorere et eneste antisemittisk utsagn selv om det framsettes på arabisk, eller at jøde er byttet ut med Israel. Oppfattet våre journalister og påtalemyndigheter hva som ble ropt på arabisk, i årets 1. mai-tog, mon tro?

Etter vår vestlige tidsregning ble Israel proklamert som suveren stat 14. mai 1948. Når høytidsdager og merkedager skal markeres i Israel, skjer det selvsagt etter den hebraiske kalenderen. I år falt derfor den israelske selvstendighetsdagen – yom ha’atzmaut – på 19. april. Det er den 4. dagen i måneden nisan, og året i år er 5778. Med andre ord er 70-årsjubileumet allerede ferdigfeiret i Israel.

Etter 1948 ble alle arabiske og de aller fleste muslimske land tømt for jøder. I tillegg har også mange jøder fra resten av verden flyttet hjem til Israel.

Særlig har mange kommet fra tidligere Sovjetunionen. Tilsammen er det over 6,5 millioner jøder i Israel. I 70 år med agressive fiender på alle kanter har israelerne maktet å utvikle landet sitt på mirakuløst vis på absolutt alle områder. Ja, på en slik måte at alle land kan reise dit på studietur med garantert utbytte.

Ikke bare er Israel med alle sine feil og mangler et godt land for sine innbyggere. Alt som kan vokse og gro i naturen, trives og brer seg utover også, ved hjelp av menneskehånd og kreativitet, men også på naturlig vis. Ja, også i mer og mer rein ørken, vokser og gror det alle slags blomster, trær og nyttevekster som i bibelsk tid. Parallelt vokser det fram nye byer. Utrydda dyr som vi bl.a. kjenner fra bibeltekster, vender tilbake og får sin egen plass i dette knøttlille landet. Tilsvarende skjer det med fuglelivet. I tillegg legger flere og flere trekkfugler ruta si over Israel, og oftest med innlagte hviledager der.

Israel2

Aller mest spennende for menneskehetens verdensarv er arkeologenes arbeid i Israel. Omtrent samme hvor man graver litt, finner man uvurderlige skatter. Overmåte viktig kulturarv. Ja, landet forteller oss stadig noe nytt og bekrefter kjent kunnskap. Bibelens land bekrefter de bibelske tekster. Men også så mye mye annet fra før og etter vår tidsregning. Ja , det bekreftes at jødenes Jerusalem var en internasjonal kulturhovedstad for 3000 år siden. På den tiden da Berlin, Wien, Paris, London, New York og Oslo var ikke-eksisterende. Vi er stolte av våre 1000 år gamle vikingskip, mens Israel har en 2000 år gammel «Jesusbåt» utstilt. Vi rekker ikke jødene engang til knærne…

Den vakreste jubileumsgaven Norge kunne gi i anledning Israels 70-årsjublileum, ville være å sende Kong Harald og Dronning Sonja på offisielt besøk til jødenes historiske og hypermoderne hjemland. Samtidig kunne regjeringen proklamere ambassadeflytting.

Vi er heldigvis veldig mange som fryder oss over mirakellandet Israel, og sier: «Gratulerer med 70-års jubiléet, Israel!»


 

Bibelogtro anbefaler å gå inn på følgende norske sider for å lære mer om Israels historie, rettigheter, misforståelser og urettferdige behandling:

Med Israel for fred

internasjonale kristne ambassade

Ordet og Israel

 


 

Bibelogtro anbefaler også disse relaterte artiklene:

 

Hele Israel skal bli frelst
Hele Israel skal bli frelst – endetidens frelse for Israel
erstatningsteologi
Erstatnings-teologien

Reklame