Julen er opprinnelig en hedensk praksis, men vi kan allikevel bruke julen til å sette vårt fokus på Jesus Kristus i stedet!

Jul er et fellesnordisk navn på den store hedenske festen som ble feiret omkring vintersolverv. Norden er det eneste området der det gamle hedenske navnet på solvervsfesten overlevde innføringen av kristendommen. Etter innføringen av kristendommen i Norden ble julen en fest til minne om Kristi fødsel.

Julen er den yngste av kirkens store fester. Den ble til på 300-tallet i Roma der de kristne begynte å feire Jesu fødselsdag den 25. desember de første tiårene etter at kristendommen ble innført som religion i Romerriket.

Så er det greit at vi feirer jul? Selvsagt er det det. Vi kristne feirer ikke de hedenske gudene eller solens bursdag, nei vi feirer vår egen frelse i Kristus. Vi feirer ikke bare fødselen til et lite barn, nei vi feirer at Gud steg ned og ble menneske for å fullføre sin redningsaksjon. Gjør det noe om vi byttet ut den hedenske feiringen med en feiring av at hele verdens Frelser ble født? Selvsagt ikke. At vi bytter ut det hedenske med en feiring av vår Frelser, Herre og Mester er jo fantastisk. Vi legger det gamle fra oss og starter noe nytt.

-Det gamle er borte, se, det nye er blitt til! (2. Kor 5:17b)

Betyr det noe om Jesus ble født 25. Desember eller ikke? Ikke i det hele tatt. Vi feirer ikke en dato, nei vi feirer en Frelser og vår frelse! Julens budskap er høyaktuelt hver eneste dag! Faktisk så feirer vi kristne jul hver eneste dag gjennom hele året! Den kristne julens budskap er Guds gledesbudskap til hvert eneste menneske.

Vi er nok alle enige om at julefeiringen tar litt for mye av i alle deler av samfunnet, og fokuset på det kristne budskapet vannes mer og mer ut i vår del av verden for hvert år som går. Derfor trenger vi å minnes hvorfor vi kristne feirer jul eller Kristusmesse, som resten av verden kaller det. Videoen under her er den beste julefilmen jeg noensinne har sett. Den rørte meg dypt. Den får frem julens virkelige budskap. Den burde vært sett av oss hver eneste dag gjennom hele året, som hjelp til å holde fokus, som trøst, til takknemlighet og til oppmuntring. Håper dere tar dere tid til å se denne filmen. Tidenes beste juleforkynnelse på bare 14 minutter! Det hadde vært fint om du ville dele den på sosiale medier. Jeg tror denne filmen kan være med på å utgjøre en forskjell for noen mennesker denne jula. Filmen kan sees hele året – budskapet om Kristus er alltid tidsaktuelt og er verdt å feires!

Reklame