Espen Ottosen

Artikkel: Last ned et utdrag fra boken «Mine homofile venner» av Espen Ottosen.

Last ned PDF med kap. 9: «Taler Bibelen klart om homofilt samliv?»

Bibelen-om-homofilt-samliv

Vil på det sterkeste anbefale alle å lese dette utdraget fra Espen Ottosens bok. Dette kapittelet klargjør mye i homofilidebatten. Espen Ottosen er en klok og veltalende/skrivende mann, med mye kunnskap. Det er ingen tvil om at Flekkerøy Menighetsråd og kirkens prest bør lese dette og ta det til seg. Ja, alle burde få mulighet til å lese dette. Håper at alle dere som synes at denne debatten er viktig, er med og deler på sosiale medier og ansikt til ansikt. Det hele dreier seg ikke om kun homofili, men måten man leser Bibelen på. Kan man velge tolkninger og velge bort Skriften helt etter egen synsing og eget følelsesliv. Det hele dreier seg om gudsfrykt og respekt for Den Hellige og Allmektige Gud og Hans Ord. Skal vi mennesker virkelig velsigne synd? Hvordan kan troende mennesker hevde at Bibelen ikke taler om at homofili er synd?

Bibelogtro mener:

Hele forskjellen på en bibeltro teologi og den liberale bibelkritiske teologien ligger i Jesu ord i Johannes kapittel 8:11. De liberale forkynner bare første setning: «Heller ikke jeg fordømmer deg.» Mens den som er tro mot Bibelens lære tar med hele verset: «Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort og synd ikke mer fra nå av!

I boken møter du syv personer som forteller om sitt liv og sine homofile følelser. Alle fastholder at homofilt samliv er i strid med Guds vilje – og lever deretter. Noen forteller også om viktige endringer i lviet, og to av dem lever i dag i heterofile ekteskap.

Mine homofile venner er skrevet av Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Han har deltatt i en rekke debatter, og har jevnlig kommentarer på trykk i Aftenposten.

Boken er utgitt av Lunde forlag, og kan bestilles fra forlagets nettside (235 kr).

Sagt om Mine homofile venner:

«En interessant og utfordrende bok om modige mennesker som på ingen måte er lettvinte eller overfladiske i møte med spørsmål knyttet til homofili.»

– Ann-Christine Fritzønn, seniorrådgiver ved stiftelsen Menighetssøsterhjemmet, tidligere rektor ved høyskolen Diakonova.

I de siste årenes diskusjon om homofili er møtene med konkrete livshistorier blitt viktige. denne boken legger fram fortellinger om kristne mennesker som har eller har homofile følelser, men som har valgt en annen vei enn å leve dem ut i et seksuelt forhold. Disse fortellingene er nyttig lesning.»  

– Olav Skjevesland, tidligere biskop i Den norske kirke